Talloze onderzoeken laten zien dat reflexzonetherapie positief effect heeft op onder meer angst, pijn en stress. Reflexzonetherapie bevorderd het zelfhelend vermogen van het lichaam en verbetert de kwaliteit van leven. Dat het werkt is al meer dan 100 jaar bekend, sinds de Amerikaanse KNO arts dr. William Fitzgerald deze kennis toepaste. Die zonder verdoving kon opereren of een tand trekken. Reflexzonetherapie werkt en dat is ook aangetoond nu er moderne technieken gebruikt worden bij het onderzoek.

 

Bereik van voet tot hoofd

Zo staan reflexzones op de voet in verbinding met organen en in organen slaan we emoties op. Onderzoek met functionele magnetische resonantie beelden (fMRI) heeft bijvoorbeeld aangetoond dat bij stimulering van de oogreflexzones op de voet, activiteit in het hersengebied zichtbaar was dat correspondeert met het oog en gebieden die verbonden zijn met hormonen en emoties. Blind van woede is een mooie omschrijving van een emotie die het zicht blokkeert. Voornamelijk bij korte en hevige prikkels is de bloedtoevoer en stofwisseling in deze gebieden bijna 40% hoger dan in andere delen van de hersenen. Soortgelijke resultaten werden gevonden bij stimulatie van de voetreflexzones van de dunne darm en van de schouder.

 

Daarom voetreflexologie

Na een voetreflex behandeling is het gevoel van welbevinden aanzienlijk meer toegenomen omdat diepwerkende technieken worden toegepast. In de zones die geblokkeerd zijn, kunnen die technieken soms pijn geven. Wonderlijk genoeg kwam uit het onderzoek naar voren dat het geen effect heeft op het welbevinden, sterker nog: hyperstimulatie brengt het zenuwstelsel in balans en dat verklaart de verminderde pijn. De stimulatie van de reflexzones verbetert de bloedtoevoer naar het corresponderende orgaan. Ook dit is aangetoond met onderzoeken uit 1999 en 2012 waarbij gebruik werd gemaakt van geluidsgolven. In beide onderzoeken werd aangetoond dat de bloedtoevoer aan naar de behandelde organen tijdens de massage toenam. Het effect is niet duurzaam, maar regelmatige stimulatie van de reflexzone kan zeker een positieve bijdrage leveren aan het verbeterd functioneren van het orgaan.

 

Voetreflex bij Haraki

In de afgelopen jaren heb ik al vele voeten mogen bewonderen en verwennen. Voetreflex behandelingen verminderd pijn, geeft meer energie, veerkracht en balans en verhoogd de kwaliteit van leven. Reflexzonetherapie heeft een aangetoond positief effect op het hartritme en bloeddruk en vermindert de ontstekingswaarden, zorgt voor afname van stress en angst én het verhoogd juist de waarden van het knuffelhormoon oxytocine. En volgens mij kunnen we allemaal wel een knuffel via de voeten gebruiken.

Ik ben geschoold in de westerse benadering van reflexzonetherapie en dit schooljaar rond ik de Chinese Traditionele Geneeskunde af met een scriptie. Het onderwerp van deze scriptie is ‘hooggevoeligheid en concentratieproblemen’, waarbij ik wil onderzoeken of voetreflextherapie concentratieproblemen kan verminderen. Herken jij jezelf, of iemand in je omgeving, in dit onderwerp dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan het mijn onderzoek tegen gereduceerd tarief van 30 euro ipv € 52,50 per behandeling van een uur. Er zijn 5-6 behandelingen nodig per persoon om tot een goed resultaat te komen.  

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

css.php