Voor degene die het nog niet hebben opgemerkt: het is coronatijd. Een tijd van bezinning en eenheid maar ook een tijd van angst en verdeeldheid. Hoe komt het toch dat deze verplicht opgelegde regels zoveel met ons doet? Terwijl we voorheen ook volop in de verplichtingen zaten, verplichtingen zoals werk, sport, sociale contacten en visites, studie en hobby’s, huishoudelijke verplichtingen en nog zoveel meer. Een week was te kort om alles te kunnen doen. Zonder het misschien door te hebben gaf de door onszelf ingevulde volle agenda veel stress. Dit komt doordat er vele verschillende ‘opdrachtgevers’ zijn zoals een werkgever, een gezinslid, een vriend of kennis en vergeet jezelf niet.

Wat heeft stress en angst hiermee te maken?
Stress ontstaat door angst, stress veroorzaakt angst. Stress dat je niet alles binnen de opgelegde tijd afkrijgt en angst dat het sociale leven je wordt ontnomen. Ben je gefocust op datgene wat niet mag, of zie je opties in de dingen die wel toegestaan zijn? Kan je nu meer genieten van een privébezoek, nu je het alleenrecht hebt, meteen aan de beurt bent en je niet opgejaagd hoeft te voelen omdat er geen nieuwe klanten zitten te wachten en constant op hun telefoon de tijd in de gaten houden?
Kan je nu meer ontspannen in de agenda kijken omdat er minder in staat?

Zie je in dat de reistijd van en naar werk is afgenomen. Dit niet alleen omdat de werkplek voor velen van ons is verhuisd naar de keukentafel of een andere kamer in huis die nog wel een plekje had voor een extra bureau. Ook op de weg zijn de files enorm afgenomen waardoor werk makkelijker te bereiken is en de kinderopvang trouwens ook.

Wat kan ik hieraan doen?
Hoe komt het toch dat het menselijk brein juist de dingen wilt die worden afgeraden? Na een grote wond te hebben opgelopen krijgen we het advies om voorlopig niet te zwemmen, naar de sauna te gaan en lang te douchen. En binnen een week heb je niet alleen elke dag heel lang onder de douche gestaan maar ook gekeken wanneer het zwembad open is om baantjes te trekken.
Het menselijk brein wordt aangestuurd door datgene waar we mee geconfronteerd worden, met wat we denken en zien. Het is de kracht van de gedachten die alles tot leven brengt, wat je aandacht geeft dat groeit. Geef je aandacht aan (niet) zwemmen en lang douchen dan is dat wat er gebeurd. En dat brengt angst, je wilt iets wat niet mag. Dus wat gebeurt er als je het toch doet?

Om meer in eenheid te komen met jezelf en de kracht in jezelf terug te vinden, kan je de aandacht op jezelf richten. Als je lief bent voor alles om je heen, aardig doet naar anderen en plezier hebt in alles wat je onderneemt. Als je daar heel goed in wilt zijn dan leg je daar de focus op en je zal merken dat angst snel verdwijnt, je doet alles nu met plezier.

Wat kan Haraki voor jou doen?
Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van positieve gedachten of het vinden van ontspanning en de kracht in jezelf? Haraki kan je daarbij helpen. Speciaal voor deze tijd heb ik een corona-menu samen gesteld; bestaande uit: 2 voetreflex behandelingen van 60 minuten en een coaching sessie van maximaal 90 minuten op basis van de (thuis)werkplek. Nu met 10% korting voor € 166,50 i.p.v. € 185,-. Kom ook in je kracht en geniet van elk moment.
Deze actie is geldig tot 31/12/2020, de eerste behandeling heeft voor deze datum plaatsgevonden.

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

css.php