Brein-gerelateerde ziekten als een burn-out, depressies, en stress nemen toe. De huidige coronamaatregelen lijken die gevoelens alleen maar te versterken. Moet de gezondheidszorg op de schop en wordt het tijd voor meer aandacht voor mentale ziekten?
Ik denk van wel, het mag tijd worden dat we niet meer zo lang doorgaan totdat we ziek worden. We mogen best wat vaker stil staan bij onze gezondheid, voor ons brein leren zorgen en een preventieve aanpak hebben om gezond te blijven. En zo wordt de druk op de zorg meteen minder groot.
 
Vandaag is door dr. Dick Swaab, neurobioloog en hersenonderzoeker, uitgeroepen tot Nationale Breindag. Een dag waar ik graag aandacht aan geef. Omdat het aantal ziekten als stress, overgewicht, burn-outs en depressies al jaren stijgt, is het nu meer dan ooit tijd om aan onze mentale gezondheid te werken. Dat kan door meer te bewegen, vaker gesprekken te voeren om de dag te verwerken, maar ook door jezelf minder vaak bloot te stellen aan sociale media om niet altijd bereikbaar te zijn. Ons brein staat tegenwoordig altijd aan, terwijl het brein ook rust nodig heeft!
 
Ons brein is niet meer in balans. De huidige tijd kan ons af en toe angstig en eenzaam laten voelen, daarnaast missen we aanrakingen en sociale contacten. Tegelijkertijd lijkt deze periode van gedwongen sociale rust ook te zorgen voor een moment van bezinning. We zijn misschien bewust gaan nadenken over hoe we ons leven aan het leven waren en hoe we dat liever zouden willen. Uiteindelijk zit alles letterlijk tussen je oren.
 
Als het jou niet lukt om je hoofd regelmatig rust te geven en leeg te maken, dan kan en wil ik je daar graag bij helpen. Een voetreflex behandeling kan wonderen verrichten, het maakt je bewust van je eigen kracht. Zo werk je het beste aan je eigen gezondheid.
Wees welkom bij Haraki
#

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php