cupping vuur-cupping droog-cupping massage ontspanning Haraki spierweefsel spieren Esther-van-der-Linden Alphen-aan-den-Rijn blessure losmaken ontspannend effectief ontspannende-massage cupping-therapieDoor siliconen cups vacuüm over de huid te bewegen kan net als bij bindweefselmassage tot diep onder de huid worden gemasseerd. Door deze techniek wordt de bloedsomloop gestimuleerd en komt het ‘verkeer’ van voedings- en afvalstoffen weer op gang: het effect is snel waarneembaar.

Voetreflex Cupping Therapie
Cupping Therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in de Oosterse geneeswijze en al duizenden jaren oud is. De techniek, waarbij siliconen cups vacuüm over de gevoelige spieren worden bewogen of glazen cups op de huid worden geplaats, wordt gebruikt om ‘stagnatie’ te verlichten. Cupping heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en op het zenuwstelsel. Na een Cupping behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Combinatie lymfe- en bindweefseltechnieken
Cupping verbeterd de doorbloeding, lymfedrainage en stofwisseling en stimuleert de aanmaak van nieuwe collagene vezels in de diepere huidlagen. Daarmee herstelt het beschadigde bindweefselverklevingen waarin vetcellen voor ongewenste oneffenheden zorgen. Door de behandeling wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Spierknopen
Daarnaast is cupping is een goede manier om alle spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid gestimuleerd. Het onderliggende gebied wordt daardoor goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’.

Prettige behandeling
De behandeling kan zowel prettig aanvoelen als licht pijnlijk zijn, afhankelijk van de mate van verklevingen, ofwel stugheid van de huid en onderliggende structuren. Om geen onnodig leed te veroorzaken worden diepere technieken afgewisseld met mildere, prettigere technieken.

Cupping Therapie biedt
cupping vuur-cupping droog-cupping massage ontspanning Haraki spierweefsel spieren Esther-van-der-Linden Alphen-aan-den-Rijn blessure losmaken ontspannend effectief ontspannende-massage cupping-therapieOplossing bij langdurige en chronische pijn

  • Stimulering van de bloed en lymfecirculatie
  • Activeren van de (huid)stofwisseling
  • Verbeteren van de elasticiteit van de huid en het verzachten van littekenweefsel
  • Afvoeren van afvalstoffen
  • Verbeteren van de spierspanning en gewrichtsklachten
  • Losmaken van verklevingen, zoals cellulitis maar ook bij maag- en darmklachten
  • Verlichten van hoofdpijn en migraine
  • Verminderen van zwelling, vocht in de knie en enkel en oedeem
css.php