Een energetische massage is een ontspannende lichaamsmassage die alle soorten blokkades in het lichaam kan verhelpen. Een blokkade kan ontstaan door lange tijd een houding hebben aangenomen. Dit kan zowel een fysieke als emotionele houding zijn. De huid is namelijk het huis van het lichaam en in elk huis gaat er wel eens iets kapot, een lamp die vervangen moet worden of een vaas die om is gevallen. Ook vinden er in het huis ruzies plaats, mooie momenten of rennen de kinderen door de gangen. Aan de buitenkant van het huis hebben de weersveranderingen invloed op de staat, worden de ramen vies en de tegels in de tuin of op balkon groenig.

Als dit wordt vertaald naar het lichaam, kunnen we de blauwe plekken en uitslag op de huid makkelijk waarnemen, dat is een namelijk signaal dat van binnen uit het lichaam zichtbaar wordt aan de buitenkant. Ook wanneer een botbreuk of een ziekte in het lichaam voorkomt is het lichaam uit balans. En wat denk je van een gebroken hart of een emotie zoals verdriet, angst of boosheid. Alles wordt opgeslagen in het lichaam en zorgt voor een disbalans in onder andere de spieren, organen en zenuwbanen. Een energetische massage is een zeer ontspannen, harmoniserende massage die met wisselende druk wordt uitgevoerd met een groot effect.

 

 

Voor welke klachten kan ik energetische massages inzetten

 

Bij de volgende klachten kan een energetische massage uitkomst bieden:

  • Vermoeidheid
  • Stress
  • Spanningen
  • Pijn zoals hoofdpijn, nekpijn of rugpijn

 

 

Wat kan ik verwachten

 

Bij Haraki wordt de tijd genomen om de klachten te bespreken vooraf aan de massage. Als je er klaar voor bent, ga je op je buik op de massagetafel liggen waarbij de onderbroek aanblijft. Je lichaam wordt gedekt met doeken om warm te blijven. Ik werk uitsluitend met natuurlijke massageolie die verwarmd is.
De duur van de massage is standaard 90 minuten waarbij het gehele lichaam wordt gemasseerd, het is echter ook mogelijk om de massage te verkorten naar 60 minuten waarbij alleen de achterkant van het lichaam wordt gemasseerd. Uitbreiding naar 120 minuten is ook mogelijk, dan is er extra aandacht voor het gezicht en de voeten.

 

Investering

 

De kosten voor een energetische massage:

60 minuten   –  € 60,00

90 minuten   –  € 85,00

120 minuten –  € 110,00

 

Bij acute blokkades of paniekaanvallen is het verstandig gedurende 4 weken, 1x per week een energetische massage te ervaren. Het zelfhelend vermogen van de massage werkt tot 5 dagen door in het lichaam.

Een energetische massage ter ontspanning of onderhoud is raadzaam elke 4 tot 7 weken te herhalen om de balans in het lichaam te behouden.