Feng Shui (spreekt je uit als fung sjwei) is een ruim 3000 jaar oude Chinese geneeskunde die gebaseerd is op de balans van energie. Energie op plekken zoals woon- en werkomgeving, maar ook in een stad en om het klein te houden; de energie in het lichaam. Wanneer de energiestroom (Chi of Ki) niet in alle ruimtes kan stromen ontstaat er disbalans. Dan is er geen goede harmonie tussen Yin en Yang waar de Feng Shui uit is ontstaan. Yin is het vrouwelijke, het donkere en Yang is het mannelijke en licht. Yin en Yang hebben elkaar nodig en vullen elkaar aan, zoals de dag alleen kan waar genomen worden als er ook nacht is. De elementen uit de natuur hebben invloed op onze Ki, zo maakt de zon ons warm en naar buiten gericht en brengen bomen verbinding.
In het oude dorpscentrum staat vaak midden op het plein een oude lindeboom met een bankje erom heen waar mensen samen komen. De lindeboom staat symbool voor liefde en bescherming. Kinderen trekken naar deze boom toe om in de schaduw van de bladeren te kunnen spelen, ouderen hebben verbindende gesprekken en als het regent biedt de boom bescherming als een paraplu.

Zoals we naar buiten gaan om verbinding te vinden met de mensen en de natuur, met de elementen. Zo hebben de elementen ook invloed als ze in huis worden gehaald. Alle materialen die we in huis halen en de plek waar we ze neerzetten, maar ook de kleuren die we gebruiken hebben invloed op ons welzijn.

Bijvoorbeeld een eettafel staat voor netwerken, voor het delen van informatie en gezelligheid. Maar wat als jij altijd in de hoek zit waar je niet zo makkelijk kan komen, als je een ander moet vragen op te staan zodat jij er langs kan? Kan je dan net zo uitbundig deelnemen aan het gesprek? Ben je dan introvert of zit je misschien op de verkeerde plek. Wat gebeurd er als de tafel op een andere plek wordt gezet?

Wanneer kan ik Feng Shui gebruiken

Feng Shui is een continue stroom die altijd inzetbaar is, bijvoorbeeld bij:

  • Relatieproblemen
  • Concentratieproblemen
  • Spanningen
  • Energie in huis veranderen of toevoegen
  • Verkoopbaar maken van de woning
  • Aankoop advies van een woning
  • Restyling of hulp bij de indeling of inrichting van een woning

 

Wat kan ik verwachten

Aan de hand van de plattegrond van je woning en de geboortedatum van de inwonende gaan we samen onderzoeken waar de blokkades in jouw woning zijn. We maken een afspraak bij jou thuis zodat ik ook kan zien waar de energie niet lekker stroomt. Vervolgens gaan we samen bespreken hoe we de blokkades kunnen worden opgelost.

 

Investering

De prijs is op aanvraag, afhankelijk van het vraagstuk, de grootte van de ruimte en aantal bewoners.

 

css.php