Klassieke massage

Door de klassieke massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, ontspant het lichaam en wordt je bewegingsvrijheid vergroot. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De massage ka je lichaam in diepe ontspanning brengen tot een diepe meditatieve staat. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem en het stimuleert het loslaten van toxine in je lichaam. Toxine zijn gifstoffen die afkomstig zijn van bacteriën. Door de massage worden bepaalde stoffen die in de huid aangemaakt die pijn verminderen en je een goed gevoel geven.

De klassieke massage bestaat uit langzame, glijdende bewegingen in de richting van het hart om de bloedcirculatie te stimuleren. Naaste de behandeling van de oppervlakkige huid, worden ook de gewrichten gemasseerd, die ontspanning bevorderd en de bewegingsvrijheid vergroot. Tevens maakt de massage emotionele spanning vrij en brengt evenwicht tussen lichaam en geest. De massage is met olie op de blote huid.

Klassieke massage kan toegepast worden bij

 • Pijn
 • Stress- en burn-out klachten
 • Te hoge spierspanning en -kramp
 • Vermoeidheid

 

Rug-, nek en schoudermassage

De rug-, nek en schoudermassage is een korte maar zeer doeltreffende massage en is uitermate geschikt om stress-gerelateerde spierpijn of spierpijn die voortkomt uit foutieve lichaamshouding en zware inspanning te behandelen. Door de massage worden spierknopen weggewerkt en afvalstoffen afgevoerd. Verharde spieren worden soepel en beweeglijkheid wordt bevorderd.

Wanneer je spieren volledig vastzitten is het verstandig om de massage regelmatig te herhalen of voor een langere massagetijd te kiezen

 

Ontspannende massage

De ontspanningsmassage is een zachtere vorm van de klassieke massage. Deze massage is zeer geschikt als je pijn wilt vermijden en toch je spieren en lichaam wilt laten ontspannen. De ontspanningsmassage helpt bij het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in de voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. Door de zachte strijkbewegingen worden stress en spanning afgevoerd uit het lichaam. Bij regelmatige massage werkt de massage tevens preventief. Het zorgt er dan voor dat stress en vervelende situaties niet worden opgeslagen in het lichaam.

 

Energetische massage

Dit is een zachte massage waardoor jij je energie weer voelt en deze gaat stromen. Bij de energetische massage worden energiekanalen, die door heel je lichaam stromen, schoongemaakt en wordt blokkerende energie afgevoerd. Hierbij maak ik gebruik van zachte, langzame strijkbewegingen en zal ook regelmatig mijn handen stil laten liggen op jouw lichaam.

Een energetische massage is voor iedereen geschikt. Wil je graag een moment van rust, ontspanning of me-time? Of heb je last van mentale of fysieke klachten? Dan kan deze massage jou ondersteunen en zo bepaalde klachten helpen verminderen.
De essentie van een energetische massage is het lichaam in balans brengen. Daarom kan deze massage heeft doeltreffend zijn voor gevoelige, intuïtieve, hooggevoelige kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar een moment van rust en naar meer balans in hun leven. Een energetische massage kan ook een waardevolle ondersteuning bieden bij mensen met een burn-out

 

Balinese massage

De traditionele Balinese Massage is duizenden jaren geleden ontstaan uit een traditionele vorm van Indonesische massage. Op het eiland Bali heeft deze een compleet eigen karakter gekregen. De originele Balinese stijl is verder verfijnd door een combinatie van technieken uit Zweedse massage, Acupressuur, Reflexologie en Aromatherapie. De traditionele Balinese Massage wordt meestal gebruikt voor ontspanning, maar kan ook toegepast worden om spieren los te maken en pijnlijke plekken in de spieren te verlichten.

Het voornaamste doel van de massage is het bereiken van volledige ontspanning om de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Om dit te bereiken wordt de huid dusdanig gekneed en gemasseerd waardoor de bloedstroom en energie in uw hele lichaam weer in actie komt. Balinese Massage is van oorsprong een stevige massage welke diep in de spieren kan worden gevoeld.
Om alle spieren te bereiken, maak ik gebruik van verschillende technieken die worden afgewisseld met korte en lange strijkbewegingen. De massage wordt uitgevoerd met heerlijk verwarmde Balinese kokosolie.

Deze massage is geschikt bij:

 • Verlichten van pijn bij migraineklachten
 • Stress en spanning
 • Nazorg van sportblessures
 • Pijnlijke gewrichten en spieren
 • Slaap- en ademhalingsproblemen
 • Verminderen van angst
 • Stimulering van het algemeen gevoel van welzijn

 

Touch by Haraki

Massagetherapie is de specialiteit van Haraki, dat vrij vertaald is naar “leven vanuit je innerlijke kracht”. De innerlijke kracht van Haraki is intuïtie, hooggevoeligheid en healing.
Bij de Touch by Haraki massage wordt gewerkt op energiepunten en meridianen in het lichaam en de overdracht van universele energie buiten het lichaam.  Hierdoor worden blokkades opgeheven en het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd waardoor de natuurlijke energiestromingen zowel in als om het lichaam weer in balans komt.

De universele (levens)energie is altijd in ons lichaam aanwezig en dient steeds in evenwicht te zijn. Wanneer dit niet het geval is, kan dit leiden tot mentale klachten zoals angst, piekeren en stress. Maar ook fysieke klachten, die meestal een rechtstreeks gevolg zijn van de mentale disbalans. Een klacht of ziekte geeft aan dat de balans in het lichaam verstoord is en een massage is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen.

Praktisch gebeurd de overdracht van energie door krachtige kneedtechnieken afwisselend met zachte strijkbewegingen op het lichaam en handoplegging. De energie is persoonlijk afgestemd en gaat daarheen waar het op dat moment nodig is. Het gaat naar plaatsen waar een blokkade zit, heft deze blokkade op waardoor sommige klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Touch by Haraki massage een super ontspannende en helende massage van top tot teen en wordt afgesloten door een massage van de voeten. De massage wordt uitgevoerd met heerlijk, op jou afgestemd, geurende warme massageolie. De geuren versterken de werking van de massage en zullen jouw innerlijke kracht versterken.

 

Edelsteen massage

Iedereen heeft wel eens een edelsteen in de hand gehad, ze zijn mooi van kleur, voelen lekker in de hand en spreken tot de verbeelding. Elke steen heeft zijn eigen geneeskrachtige, helende of ontspannende werking.

Tijdens de edelsteenmassage worden de verschillende stenen ingezet om mee te masseren zodat ze hun trilling en unieke kracht kunnen afgeven aan het lichaam. Het lichaam wordt zo in evenwicht gebracht en blokkades worden opgeheven. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en het energieveld wordt gereinigd.

Edelstenen kunnen warm of koud worden gebruikt, afhankelijk wat nodig is voor het lichaam of wat de voorkeur heeft. Beide geeft te temperatuur extra verdieping aan de werking. Een edelsteenmassage is een helende ervaring voor je lichaam en geest.

De edelsteen massage brengt verlichting bij emotionele klachten als spanningen, stress, verdriet, angst en onzekerheid of rouw. De zachte helende kracht van edelstenen kunnen deze klachten verlichten of zelfs opheffen. Waardoor de massage geschikt is voor vrijwel iedereen.

 

Aromatherapie massage

De aromatherapiemassage is een energetische massage die inspeelt op de behoefte van het lichaam. Aan de massageolie worden zuivere etherische olie toegevoegd die de werking van de massage versterken. De aromatherapiemassage zorgt voor een oppepper bij stressklachten en vermoeidheid, het verhoogd het immuunsysteem en verlicht bij pijnklachten.
De werkzame stoffen van de etherische olie worden door de huid opgenomen en komen in de bloedbaan terecht waar ze de organen bereiken die deze booster nodig hebben.

Heb je twijfels of je gekozen massage goed aansluit bij je wensen of (onderliggende) klachten, neem dan gerust contact met mij op. Graag wil ik je erop wijzen dat voetreflex therapie altijd mogelijk en ook zeer effectief is. 

css.php