Moeder worden
Moeder worden is een spannende periode. Zwanger zijn is een bijzondere periode. En moeder ben je voor altijd. Dat is een goede gedachte maar het brengt ook veel zorgen me zich mee. Een advies die ik aan alle moeders meegeef: “andere moeders doen ook maar wat”, om de gedachten en zorgen wat lichter te maken. Er is namelijk zoveel over moederschap en opvoeden geschreven maar geen enkele zwangerschap, geen enkel kind is hetzelfde. Iedereen heeft recht op zijn eigen ontwikkeling hoe jong of oud je ook bent.

Als voetreflex therapeute heb ik veel zwangere vrouwen mogen verlichten in de zwangerschapskwalen zoals vocht vasthouden, bekkeninstabiliteit en hoge bloeddruk. Ik ervaar zwangerschappen ook als een wonder en daarom stimuleer en motiveer ik de (aanstaande) moeders en ook vaders tijdens de zwangerschap. Na de bevalling zijn ben ik er voor de baby en de ouders. Al vanaf zes weken oud mag jouw baby gemasseerd worden, voor bijvoorbeeld darmkrampjes en doorslapen. Ik geef voedingsadvies aan de ouders om aan te sterken. En iedereen is welkom voor een training om zelf jullie kindje te masseren voor als bijvoorbeeld de tandjes doorkomen. Niet doorslapen kan ook andere oorzaken hebben, zoals de inrichting van de slaapkamer die niet helemaal in harmonie is. Of wanneer de kinderkamer voorheen een andere bestemming had en de herinneringen in de kamer blijven. Dan zal ik met een huisbezoek de babykamer inspecteren en energetisch reinigen zodat jullie kindje daar geen last meer van heeft.

Persoonlijk heb ik door de omstandigheden en mijn levensloop geen kinderen. De onzekere en pijnlijke tijd die je als aanstaande ouder door moet maken ken ik maar al te goed. Weet dat je ook in deze periode van harte welkom bent voor een motiverend gesprek en ondersteunende voetreflex massage. Al ben ik niet geschoold in fertiliteitsbehandelingen, door mijn ervaring, empathie en moederhart kan ik je wel datgene geven wat je op dat moment nodig hebt.

Ontwikkeling van jouw kind
Kinderen die naar school gaan, komen voor grote uitdagingen te staan. Ze leren nieuwe dingen, hebben andere klasgenoten waar ze zichzelf mee erkennen en vergelijken. Kortom ze doen vele indrukken op. Alle indrukken slaan ze op in hun geheugen maar ook in het lichaam. Soms kan dat leiden tot bedplassen, darmklachten of geen zin hebben in school. Neem deze klachten van je kind serieus, het zijn vaak de dingen die ze niet zeggen de zaken die ertoe doen voor de gezondheid.
Voor kinderen heb ik een andere behandeltechniek, de behandeltijd is korter en de aanpak is op het kind afgestemd. Als ouder mag je bij het voor gesprek zijn en bespreek ik naderhand wat er bij je kind speelt. Tijdens de voetreflex massage is het voor jullie kind prettig als die zich een vip voelt, er mogen dan ook dingen besproken worden die je als ouder alleen te horen krijgt, als je er niet bij bent.

Misschien heb je er nog niet helemaal bij stil gestaan dat je als moeder de voeder van je kind bent. Dat begint in de buik via de navelstreng, later merk je dat jouw kind jouw gewoontes overneemt en de dingen zegt die jij ook zegt. Als de kinderen groter worden maken ze een mix van zichzelf en degene die hen voeden. Dat zijn alle mensen met wie ze omgaan en alles wat ze nog meer aan informatie binnen krijgen. Als ouder merk je dan dat je minder grip op je kind gaat krijgen, ook op die momenten ben je van harte welkom om jezelf weer op de kaart te zetten. Juist dan mag je als ouder ook weer gevoed worden met alles wat je zelf nodig hebt en verlangt.

css.php