voetreflex healing hooggevoelig neuroreflex zwanger zwangerschap hsp zonnevlecht alphen-aan-den-rijn massage haraki Esther-van-der-Linden neuroreflexologie zwangerschap zwangerschapsreflexologie zwanger zonnevlechtNeuroreflexologie is zeer doeltreffend bij diverse pijnklachten. Het is een bijzondere techniek en behandelwijze ontstaan uit de voetreflexologie en is gericht op herstel van het zenuwstelsel. De vergelijking met voetreflexologie is dat de drukpunten op de voeten die reflecteren met de klacht elders in het lichaam. Bij voetreflex zijn de drukpunten voornamelijk gericht op de reflexzones van de organen en bij neuroreflex op de zenuwreflexpunten van het centraal zenuwstelsel.

Het lichaam is te vergelijken met een huis waarin we wonen. Om een voorbeeld te geven: er gaat wel eens iets van het servies kapot. De rest van het servies is nog steeds bruikbaar. Na afscheid te hebben genomen van de kapotte serviesstukken, blijkt opeens dat niet iedereen in het huishouden meer van het zelfde serviesgoed gebruik kan maken. Omdat dit een geleidelijk proces was, zien we niet meer dat we de aanpassing hebben gedaan in het servies.

Als dit wordt vertaald naar het lichaam, kan je stellen dat we ons hebben aangepast naar de mankementen. Alleen de mankementen zijn nog steeds aanwezig in het lichaam. Pas als het lichaam te veel aanpassingen heeft gedaan, geeft het aan dat het teveel is geweest door een hardnekkige blessure of een chronische klacht. Het is altijd mogelijk om aan deze (chronische) klachten te werken, het lichaam beschikt immers over een zelfhelend vermogen.

Voor welke klachten kan ik neuroreflexologie inzetten
Neuroreflexologie is in te zetten bij alle mogelijke klachten. Ook klachten waar je mee hebt leren leven, hierbij een aantal voorbeelden:

  • Pijn zoals hoofdpijn, migraine, rugpijn, hernia
  • Tinnitus
  • Astma
  • Alle chronische klachten
  • Neuropathie

Wat kan ik verwachten
Bij Haraki wordt de tijd genomen om de klachten te bespreken vooraf aan de massage. Voor de eerste behandeling zullen we daarom 75 minuten inplannen. Als je er klaar voor bent ga je op je rug op de massagetafel liggen, met ontblote onderbenen. Je lichaam wordt bedekt met doeken om warm te blijven. Neuroreflex is een bijzondere techniek en behandelwijze die zich richt op 1 focuspunt, dat is de meest gevoelige plek op de voet die correspondeert met de klacht.

Tijdens de behandeling gaan we samen op de voet opzoek naar het focuspunt dat reflecteert met jouw klacht en als we die gevonden hebben mag je compleet overgeven aan wat je ervaart in je lichaam.

Het is ook mogelijk om deze massage in zitpositie uit te voeren, waarbij de voeten omhoog worden gebracht tot heuphoogte.

Neuroreflexologie wordt voornamelijk toegepast bij acute klachten of lang slepende pijn. Het is raadzaam om gedurende 4 weken, 1x per week een neuroreflexmassage in te plannen om het zelfhelend vermogen van het lichaam te activeren. Hierna kunnen we de behandeling voortzetten, het is ook mogelijk om ter onderhoud elke 4 tot 6 weken voetreflexologie toe te passen.

css.php