Hallo ik ben Esther van der Linden, van jongs af aan ben ik nieuwsgierig en heb daardoor vele interesses. Ik was altijd op onderzoek, buiten in de natuur ontdekte ik de geur van vele mooie bloemen waar ik de naam niet van weet. Maar ik was ook onderzoekend wat er zou gebeuren als ik de bloem van de steel haalde. Ik wilde weten hoe de blaadjes eruit gingen zien en hoe lang het duurde voordat de bloem door de wind werd meegenomen.

Binnenshuis mengde ik mij graag tussen de grote mensen, om naar hun gesprekken te luisteren. Als je klein bent is het gemakkelijker om ongezien kennis te vergaren waar je op dat moment nog helemaal niks mee kan, al kwamen daar bij mij wel de antwoorden op de vragen over het leven uit voort.
Als inkoopster ben ik voornamelijk naar de Aziatische landen afgereisd en heb een hele bak aan ervaring opgedaan in het commerciële werkveld. Vanuit de Oosterse wijsheid heb ik nog meer lessen geleerd en antwoorden gevonden. Hier in het westen zijn we namelijk meer gefocust op het resultaat, in Azië wordt eerder gekeken naar het totaalplaatje. Wat is de oorsprong van het resultaat. Dit past veel beter bij mijn denk- en handelswijze, omdat ik vind dat alles meedoet.

Wat mij tot een carrière switch heeft gebracht: als je de wereld wilt veranderen dan begin je bij jezelf. De opleiding VoetreflexPlus is aanleiding geweest om in de eerste plaats naar mijzelf te kijken. Ik heb tijdens de opleiding niet alleen veel geleerd over de organen en emoties en hoe deze zichtbaar zijn in de voeten. Ik heb voornamelijk veel over mijzelf geleerd; waarom ik telkens tegen dezelfde drempels in het leven aanliep. Met de specialisaties hooggevoeligheid, neuroreflexologie, rouwverwerking, voetreflexologie bij kinderen en zwangerschapsreflexologie ben ik van mening dat ik iedereen kan helpen.
De opleiding tot Feng Shui master heeft mij laten inzien dat ook de omgevingsfactoren zoals de mensen met wie je omgaat, woonomgeving maar ook de elementen uit de natuur invloed hebben op jouw doen en laten. Feng Shui is namelijk ook van oorsprong een gezondheidsleer en alle facetten in het leven benaderd.

Ik vind het verwonderlijk dat alles waar het lichaam mee gevoed wordt, invloed heeft op het welzijn. Niet alleen voedsel, ook opvoeding, gebeurtenissen en gedachten zijn voeding voor het lichaam. Maar ook indirecte factoren zoals woonomgeving, werkplek, de stand van het zonnestelsel en financiële zekerheid hebben invloed op de gezondheid. Omdat de mens bij elke gebeurtenis en handeling een emotie ervaart, worden de emoties die niet verwerkt worden in het lichaam opgeslagen wat zich uiteindelijk zal uiten in pijn of vage gezondheidsklachten.

Tot een aantal jaar geleden had ik niet gedacht om mijn financiële zekerheid, in de vorm van een vaste baan, op te geven. Ik had niet verwacht dat het wonderlijke menselijke lichaam mijn volledige aandacht zou krijgen. Ik vond het zelfs vreselijk om mensen aan te raken. Nu zou ik niet anders meer willen, de mens is een super interessant geprogrammeerd wezen. Alle organen in het lichaam zijn als een groot orkest een geheel, als er één orgaan/instrument buiten de maat gaat dan heeft dat grote gevolgen voor de uitvoering.

Met een aantal extra opleidingen en cursussen zoals Reiki, verschillende lichaamsmassages, cupping en guasha maar ook tenen lezen, nine star ki en mindfulness heb ik mijn innerlijke kracht gevonden. Deze kracht wil ik graag met je delen zodat jij ook jouw innerlijke kracht kan vinden en vanuit jouw eigen kracht over de drempels heen kan stappen. Ik word heel gelukkig als ik jou daarbij mag helpen.

Ik heb de liefde gevonden in het bieden van handvatten om de zachtheid van het leven te accepteren. De dingen waar we het niet mee eens zijn, maken ons groter door boosheid of kleiner door angst. Maar hoe mooi kan het zijn als je niet (meer) geraakt wordt door een ander en gewoon jezelf kan blijven. Juist de vele reizen en ervaringen uit alle windrichtingen hebben mij dichter bij de acceptatie gebracht, de acceptatie van je eigen kracht.

css.php