Haraki

Dualisme in eenvoud
Het woord Haraki is afkomstig uit de Zen stroming, een vrije vertaling is: leven vanuit je innerlijke kracht. Net zoals een kind dat het leven tegemoet lacht en in volle onschuld in zijn eigen ontdekkingswereld verkeerd. Net zoals de ultieme samensmelting van Yin en Yang, het mannelijke en vrouwelijke, waar de nacht niet bestaat als er geen dag is, balans vanuit de kern waarbij de buitenwereld slechts een element is, dat is Haraki.

Leven vanuit je innerlijke kracht
Leven vanuit je innerlijke kracht klinkt vrij eenvoudig en dat is het ook. Alleen ben je soms niet in staat om je eigen kracht te voelen omdat je teveel afgeleid wordt door andere elementen van buitenaf zoals werk, het gezin of huishoudelijke taken, opgelegde leefregels of word je geleefd door een volle agenda met sociale en sportieve activiteiten.

Als je bewust bent van de drempels en valkuilen in je eigen leven is het mogelijk om de valkuilen te vullen met compassie en de drempels af te vlakken zodat er harmonie ontstaat, compassie met jezelf en harmonie met de omgeving. Waarom zou je willen leven in twee werelden, de ene in stress en gejaagdheid en aan de andere kant in rust en huiselijkheid. Het is mogelijk om deze twee werelden samen te brengen door ten eerste bewustzijn en vervolgens het gebruik van de cyclus van de vijf elementen uit de natuur. Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal die met elkaar een cyclus vormen en tegelijkertijd ook elkaars rivalen zijn. De elementen hebben elkaar nodig om te floreren en ook om in te dimmen, ze kunnen elkaar helpen maar ook tegen werken net zoals mensen.

Hoe dan?
Heb je wel eens afgevraagd waarom je met de ene persoon wel goed kan praten en bij een ander voel je je totaal onbegrepen? Ben je in je woning telkens aan het schuiven met meubels om nog steeds niet het resultaat te bereiken dat je voor ogen had? Heb je moeite met het starten of behouden van een relatie of werk? Heb je vage gezondheidsklachten zoals vermoeidheid of niet-traceerbare pijn? Of ben je op zoek naar datgene wat nog geen woorden heeft?

Op al deze vragen kan Haraki antwoord geven, ten eerste door de kern bij jezelf te vinden om vervolgens de bewustwording van de cyclus toe te passen. Een antwoord die je al in jouw Haraki hebt, alleen misschien heb je nog iemand nodig die je de spiegel voor kan houden om te laten zien waar die kracht precies zit. We kijken naar jouw Nine Star Ki blauwdruk en bespreken de route die je tot nu toe hebt gekozen. Vervolgens resetten we jouw navigatie zodat je de route naar je innerlijke kracht feilloos weet te vinden. Vanaf nu leef jij jouw beste leven. Want vandaag is de mooiste dag van jouw leven!

css.php