Voor kinderen op de basis school is het soms lastig om aan de ouders aan te geven wat er allemaal door hun hoofd gaat. Kinderen hebben de tijd nodig om te ontdekken wat ze kunnen onthouden omdat ze ervan leren. Sommige kinderen kletsen ronduit, maar ontgaat de kern en anderen trekken zich terug en uitten zich in creativiteit. Bij de jonge kinderen in de onderbouw kan dat tot uiting komen door bijvoorbeeld nachtelijk bedplassen of druk gedrag tijdens het eten. En de oudere kinderen worden opstandig en geven aan dat ze toch niet worden begrepen.

Er zijn steeds meer kinderen die heel goed weten wat ze willen en soms ook recht op hun doel af te gaan. Als ouder is dat soms lastig bij te benen. Als ouder gun je kind het aller beste maar wil je ook beschermen.

Met het toepassen van een paar simpele massagegrepen onder de voeten, help je het kind om weer tot rust te komen. Feestjes in het hoofd of rommel in de buik worden minder als je er een dagelijkse routine van maakt. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan, elke dag 5 minuten helpt jouw kind om rustig te worden, hetgeen wat overdag heeft afgespeeld te verwerken en zich te ontwikkelen tijdens de nachtrust.

Tijdens deze workshop voor ouder en kind leer je waarom juist voetmassage zo goed helpt tegen de hoofdspoken. Met veel interactie leer je van top tot teen het lichaam kennen. Het leukste is dat zowel de ouder als het kind de massagegrepen zal leren, want kinderen mogen ook mee helpen en voelen wat er gebeurd in hun lichaam. Hoe prettig het kan zijn om met alle aandacht rustig te worden.

 

Kosten van deze workshop is € 55,- per ouder-kind duo.

css.php