Bij de meeste bedrijven zijn werknemers steeds vaker thuis gaan werken bijvoorbeeld aan de keukentafel of een speciaal daarvoor ingericht kantoor met aangemeten bureau en ergonomische stoel. Het contact met de collega’s is daardoor sterk veranderd en de huisgenoten hebben tevens de rol als collega toebedeeld gekregen.
Kantoren zijn efficiënt ingedeeld om de meest optimale bedrijfsresultaten te behalen. Vaker thuis werken kan de verbinding met kantoor verslappen wat terug te zien is in de resultaten en zelfs het ziekteverzuim. Feng Shui kan uitkomst bieden en niet alleen om de productiviteit van de werknemers op natuurlijke wijze optimaliseren, tevens behoud het de juiste verbinding met de werkzaamheden en bedrijfsvisie.

Gezondheid van de werknemers wordt beïnvloedt door de werkplek; de ruimte, het licht en collega’s. Niet alleen de inrichting van de werkplek zelf maar ook het contact met bondgenoten heeft directe invloed op de fysieke en emotionele gezondheid van de werknemers. Tevens zijn de fysieke plek van het bureau en de inrichting daarvan van groot belang.
Werken op kantoor geeft andere energie en resultaten dan thuis werken in een kinderkamer omgeven door knuffeldieren en kinderspeelgoed. Werken aan de keukentafel waar andere huisgenoten kunnen aanschuiven en gezellig komen eten is ook anders dan werken in een kantoortuin waar collega’s vrij zijn om vragen te stellen. 

Feng Shui is meer dan het inrichten van de ideale leefomstandigheden. Feng Shui werkt voornamelijk met het organiseren, ordenen en op een vaste manier indelen van een plek, om hem zo te optimaliseren voor een prettig gevoel. En dát is precies wat je nodig hebt om goed en gezond te kunnen werken.

Waar het in de Feng Shui al meer dan 1700 jaar om draait in de Chinese filosofie:

  • organisatie en opgeruimdheid in de ruimte
  • balans tussen druk en rust
  • de juiste objecten op de juiste plekken
  • en het gebruik van natuurlijke elementen

Werkplekken die zorgvuldig zijn ingericht en vormgegeven verdienen zichzelf terug. Het gaat dan niet enkel over ergonomische zaken, maar over het creëren van een gezond werkklimaat waarin ook ruimte is voor subtielere invloeden. Daarmee verbeter je de prestaties van mensen en dus van je bedrijf.

Wil je weten hoe Haraki jou kan helpen de bedrijfsresultaten te verbeteren door de inzet van Feng Shui, neem dan vrijblijvend contact op voor een adviserend gesprek.

css.php