Wat is Reiki?

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van universele levensenergie. Met deze energie wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd.

Reiki is een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. Bij Reiki wordt er met handoplegging universele energie doorgegeven (dat is de letterlijke vertaling van het Japanse woord Reiki). Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam op een zachte en liefdevolle wijze.

Omdat je Reiki energie doorgeeft vanuit het universum, word je er zelf niet moe van. Reiki geeft juist energie, als je het op de juiste manier toepast. De energie vanuit de kosmos wordt via je handen naar plekken in het lichaam gebracht waar dat nodig is, om zo lichamelijke en emotionele klachten te verlichten.

Reiki is een holistische natuurgeneeswijze. Dat betekent dat de energie op alle holistische niveaus doorwerkt:

  • fysiek (lichaam)
  • emotioneel (emoties)
  • mentaal (gedachten en overtuigingen)
  • energetisch (energie huishouding)
  • spiritueel niveau (jouw ziel, jouw kern)

Door Reiki leer je jezelf nog beter kennen, je krijgt diepgaande inzicht in jezelf en leert helen.

 

Wat is een Reiki cursus?

Als je ook wilt leren hoe je Reiki kunt doorgeven en daarmee andere mensen (en jezelf) kunt helpen om gezonder en gelukkiger te leven, dan kun je een Reiki cursus doen. Een complete Reiki cursus is opgebouwd uit drie delen:

 Reiki 1
 Reiki 2
 Reiki 3 (A en B)

De energie die je ontvangt en doorgeeft, wordt in elke opvolgende cursus steeds sterker. De holistische niveaus komen uitgebreid aan bod in de Reiki cursussen. Reiki 1 gaat vooral op het fysieke niveau in, Reiki 2 verdiept zich in het mentale en emotionele niveau en bij Reiki 3 wordt je spirituele niveau sterker ontwikkeld. Tezamen werken ze op energetisch niveau, omdat er bij Reiki wordt gewerkt met energie.

css.php